
قارچ دنبلان یا دنبلان کوهی که در زبان لاتین به نام Truffle mushroom شهرت دارد، دارای خواص دارویی و تغذیهای زیادی است. دنبلان کوهی گیاهی است از شاخه قارچ های کیسه ای و از زیر شاخه قارچ های فنجانی که از تیره دنبلانان می باشد. دنبلان در رده پزیزومیست و راسته پزیزالس جای دارد. رنگ دنبلان کوهی در گونه های متفاوت از قرمز تیره تا بنفش، خاکستری،سفید و سیاه دیده می شود. دنبلان، قارچی زیر زمینی است که مصرف خوراکی در صنایع غذایی دارد. دنبلان کوهی سیاه از انواع لذیذتر قارچ است که در طبیعت به صورت خودرو رشد می کند. به لحاظ شکل ظاهری، دنبلان کوهی شباهت بسیاری با سیب زمینی دارد ولی هم خواص قارچ دنبلان و هم قیمت دنبلان کوهی بسیار بیشتر از سیب زمینی است. دنبلان کوهی در طبیعت به اندازه های کوچک و بزرگ دیده می شود و همه قارچ ها به یک اندازه مشخص رشد نمی کنند. کشت قارچ دنبلان زیرزمینی خوراکی (توبر) منجر به برداشت گونه بزرگ تر می شود.