ارزش تغذیه ای این قارچ به جهت دارا بودن بیش از 15 نوع پروتئین و ویتامین بیشتر می شود. در رشد و تکثیر قارچ دنبلان کوهی هیچ ماده شیمیایی دخیل نیست و دنبلان تا کنون توسط انسان دستکاری ژنتیکی نشده است. دنبلان سیاه کوهی که از مراتع به دست می آید، گران قیمت ترین و خوشمزه ترین نوع قارچ خوارکی و دارویی در جهان است. دنبلان کوهی با بویی قوی سرشار از پروتئین، چربی، قند و مواد نشاسته ای، کلسیم، فسفر، آهن، پتاسیم، تیامین، نیاسین و ریبوفلاوین به همراه آب است. این قارچ ارزشمند سرشار از آنتی اکسیدان طبیعی است که در اثر حرارت از بین نمی رود. علاوه بر طعم و مزه متمایز، قارچ دنبلان بسیار مغذی است و به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد خطر ابتلا به سرطان، بیماری های التهابی و بیماری عفونی را کاهش می دهد. قارچ دنبلان سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین C، فسفر، سدیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، آهن، پروتئین و فیبر است.
دو نوع اصلی از قارچ دنبلان وجود دارد . قارچ دنبلان سیاه بومی فرانسه است، معمولا از سپتامبر تا دسامبر برداشت می شود و طعم تندی دارد. قارچ دنبلان سفید بومی شمال ایتالیاست، بر روی ریشه ی درختان بلوط، صنوبر، راش و فندق رشد می کند، در پاییز و زمستان برداشت می شود، بویی شبیه سیر و موسیر و طعمی ملایم دارد.
ارزش غذایی قارچ دنبلان ( 100گرم )
کالری : 478
چربی : 32 گرم
کربوهیدرات : 42 گرم
پروتئین : 4 گرم
فیبر : 2 گرم